Waarom de beste bescherming tegen zonnebrand in je huid zit

De zon is goed voor je. Zonneschijn op je huid zorgt ervoor dat je lichaam vitamine D en endorfines aanmaakt. Vitamine D is goed voor je immuunsysteem, hart en bloedvaten en endorfines stimuleren het ‘gelukgevoel’ in je hersenen. Vandaar dat je vrolijker bent als de zon schijnt.

Toch zijn er ook negatieve effecten:

  • UVA-stralen en infraroodlicht versnellen het verouderingsproces van je huid
  • UVB-stralen verbranden je huid en verhogen de kans op huidkanker

Hoe hoger de factor hoe beter?

Sinds we ontdekt hebben dat zonlicht ook negatieve effecten met zich meebrengt, schermen we ons volledig af van de zon. Veel mensen komen niet buiten zonder ‘factor-25’. Die klassieke chemische filter (spf of sun protect factor genoemd) werd ontwikkeld om zonlicht volledig af te schermen. Geen goed idee, want zo sluit je je ook af van vitamine B en endorfines. Van zonnen is er dan ook geen sprake meer. Je kan evengoed in je lange broek aan het strand liggen. 

De oplossing vind je in het zuiden

Als je al eens op reis was in een zuiders land zal het je wel opgevallen zijn dat de plaatselijke bevolking een donkerdere huid heeft die nooit verbrandt. Hun geheim? Melanine. Dat natuurlijke pigment wordt door je huid aangemaakt als je in contact komt met de zon. 10 minuutjes in de zon zijn genoeg om je melaninefabriekjes te doen draaien, zelfs in de winter. Daarom heb je de zon nódig om optimaal beschermd te zijn. Als je je voortdurend afschermt met kleren en hoge berschermingsfactors vallen je natuurlijke melaninefabriekjes in slaap. Gevolg: een bleke huid die snel verbrandt.

Zonneproducten met natuurlijke filters

Ik raad je aan om de zonneproducten van Esthederm te gebruiken die je huid aanleren hoe ze zich tegen de zon beschermt. Die producten beschermen je tegen de schadelijke stralen maar stimuleren de melanineproductie en laten toe dat je huid ook de vruchten plukt van het zonnen. 

Het is een vicieuze cirkel: van het zonnen wordt je bruin en die kleur wijst op de aanwezigheid van melanine, waardoor je nog beter beschermd bent. Een tip om dat proces te versnellen: draag vaak een korte broek en gun je armen zo veel mogelijk zonlicht. Zelfs in de winter! Want ook in de schaduw of tijdens bewolking is er UV-licht. 

Wat met zonne-allergie en pigmentvlekken?

De zonneproducten van Esthederm zijn ook goed voor je als je pigmentvlekken of een zonne-allergie hebt. Een zonne-allergie is vaak het gevolg van de combinatie van zonlicht en een chemische filter. Dankzij de natuurlijke filters van Esthederm leert je huid opnieuw van de zon houden.

Pigmentvlekken zijn plaatselijke concentraties van melanine die het zonlicht gaan absorberen. Die zones slorpen al het zonlicht op terwijl je blekere huid geen zon te zien krijgt. Daarom werd er ook een zonnecrème ontwikkeld die het zonlicht gaat verdelen over je huid zodat je huid opnieuw egaal bruin wordt.

Wil je weten welke zonneproducten het best bij je huid past?

Contacteer me hier zodat ik je snel kan helpen met het adviseren van de juiste zonneproducten voor je huid.

Vond je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden op social media.

Schrijf je hier gratis in op onze VIP-lijst en ontvang als eerste voordeelacties en beautytips


27 juni 2016

Waarom de beste bescherming tegen zonnebrand in je huid zit
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x