Ik draag geen make-up, dan hoef ik toch geen gezichtsreiniger te gebruiken?

In de praktijk hoor ik vaak klanten zeggen dat een plens water in het gezicht voldoende is om hun huid te reinigen. Maar dit is zeker niet het geval. 


"Ook al draag je geen make-up, toch moet je de huid nog steeds goed reinigen!"


Waarom is het gebruik van een gezichtsreiniger zo belangrijk?

Het talg dat onze huid produceert is een soort vetlaagje waarin stofdeeltjes, pollutie, bacteriën en zweet blijven plakken. Dit krijg je niet weg met water alleen. Ik vergelijk het altijd met de afwas doen. Probeer maar eens een vette pan proper te maken zonder afwasmiddel. Of je kleren te wassen met water alleen, dat lukt toch ook niet?


Wist je trouwens dat het verouderingsproces wordt versneld wanneer je de huid niet reinigt? 

Als talg, kalk, zout, chloor, stofdeeltjes en dode huidcellen op de huid blijven liggen wordt de buitenste huidlaag dikker en stugger. De huid wordt minder flexibel en zo ontstaan sneller rimpels, huidverslapping  en andere huidverouderingstekenen. Bovendien kunnen serums en verzorgingscrèmes niet in de huid dringen waardoor deze dus niet werken.


Onderschat dus de kracht van goed reinigen niet!

Dode huidcellen en pollutie maken je huid dof en vaal. Als je je gezicht niet goed reinigt raken je poriën sneller verstopt wat leidt tot zwarte puntjes, acné, ontstekingen en een onzuiver huid. Natuurlijk is het makkelijker om je huid te reiniger met een plens water maar het verouderingsproces versnellen en huidproblemen veroorzaken dat wil je toch niet?


Hoe reinig ik mijn gezicht goed?

Selecteer een cleanser die bij je huid past. 1 à 2 pompjes product is meer dan voldoende. Gebruik lauwwarm water om de gezichtsreiniger af te nemen. Te warm water droogt de huid uit en maakt ze overgevoelig. Gebruik na het reinigen altijd een Lotion om kalkresten en chloor uit het water te neutraliseren want die kunnen de huid fel uitdrogen.


Moet ik mijn huid ook ’s morgens reinigen?

Onze huid is een uitscheidingsorgaan. ’s Nachts komen afvalstoffen via de huid naar buiten. Deze blijven op de huid liggen totdat ze gereinigd wordt. Daarbij transpireren we en blijft het zout achter op de huid. Dit krijgen we niet weg met louter water. Het heeft dan ook geen zin om een dagcrème aan te brengen want de actieve stoffen kunnen niet in de huid dringen.


Bestaan er slechte reinigers?

Jazeker! Koop nooit een reiniger in een grootwarenhuis want die zitten vol chemisch spul die de huid uitdrogen. Te vaak met een agressieve reiniger zoals zeep je huid reinigen kan de huid gevoelig maken en eczeem veroorzaken.


Hoe herken ik een goede reiniger?

Er bestaan veel soorten reinigers en ik begrijp dat sommige mensen het bos door de bomen niet meer zien door het ruime aanbod.
Kies voor een product die de huid niet uitdroogt en de natuurlijke beschermingslaag van de huid niet aantast. Want die zorgt ervoor dat schadelijke stoffen niet in de huid kunnen dringen en voorkomt vochtverlies van de huid.


Waar koop ik best mijn reiniger?

Een goed reiniger koop je best in een schoonheidssalon want die bevatten natuurlijke ingrediënten die enkel de slechte bacteriën wegnemen en de goede bacteriën zelfs activeren zodat het immuunsysteem van de huid sterker wordt. Een milde cleanser tast de zuurtegraad van de huid niet aan en vult meteen het vochtverlies op.
Vraag raad aan je huidexpert, die helpt je graag met het kiezen van de juiste reiniger voor jouw huidtype.


Welke reiniger past bij welk huidtype?

 • REINIGINGSMELK
  Een reinigingsmelk verwijdert alle vuil en make-up van de huid op een milde wijze zonder de lipidelaag te verstoren waardoor de huid zacht, soepel en comfortabel voelt na het reinigen. De perfecte cleanser dus voor normale, droge en gevoelige huidtypes.
  Ontdek hier mijn favoriete reinigingsmelk


 • REINIGINGSGEL
  Wanneer je een reinigingsgel mengt met lauw water ontstaat er schuim die tot diep in de poriën reinigt en de huid ontvet. Het lost talg, zweet en andere onzuiverheden makkelijk op waardoor je huid zuiver en schoon aanvoelt. Ideaal dus voor een gemengde, vette tot onzuivere huid.
  Ontdek hier mijn favoriete reinigingsgel


 • REINIGINGSMOUSSE
  Een reinigingsproduct dat onmiddellijk schuimt op de huid en sterk ontvettend werkt. Je huid voelt meteen schoon en zuiver aan en kan soms een trekkerig gevoel nalaten.
  Deze reiniger is dan ook heel geliefd bij vette, onzuivere huidtypes. Nochtans is het een misopvatting dat sterk schuimende producten beter reinigen.
  Ontdek hier mijn favoriete reinigingsmousse


 • MICELLAR WATER 
  Micellar water is een 3-in-1 product. Het kan gebruikt worden als reinigingsmelk, lotion en démaquillant. Dit unieke reinigingsproduct bestaat uit een waterachtige vloeistof waarin piepkleine reinigende deeltjes zitten, micellen genoemd. Deze hebben de eigenschap om hardnekkige vuil en vetstoffen op een zachte wijze op te lossen waardoor een schone huid achterblijft. Micellar water is meestal zonder alcohol waardoor het voor elke huidtype kan gebruikt worden.
  Deze cleanser breng je aan op een watje en hoef je niet persé met water af te nemen. Het is dus snel en makkelijk in gebruik.
  Doch raad ik het niet aan voor dagelijks gebruik maar voor een weekendje weg is dit een handig product omdat je maar 1 fles moet meenemen.Ontdek hier mijn favoriete Micellar Water


Met deze handige tips ga jij vanaf nu nooit meer naar bed 
zonder je huid te reinigen!


Een overzicht van alle reinigingsproducten vind je hier


Vond je dit artikel interessant deel het met je vrienden op social media

Schrijf je hier gratis in op onze VIP-lijst en ontvang als eerste voordeelacties en beautytips

10 januari 2022

Ik draag geen make-up, dan hoef ik toch geen gezichtsreiniger te gebruiken?
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x