Welke nagelvorm past bij mij?

In plaats van naar een schaar te grijpen en je nagels een knipbeurt te geven, waarom niet eens met een vijl een nieuwe nagelvorm proberen?

De wereld heeft meer nagelvormen dan wij vingers hebben. Maar welke vorm past nu best bij jouw vingers?  Ik help je graag bij het kiezen van de juiste vorm voor je nagels zodat je echt kan genieten van een perfecte manicure.

Om de ideale nagelvorm te bepalen is het belangrijk om eerst goed je handen te bestuderen. De nagelvorm moet perfect passen bij de lengte van je vingers en de vorm van je nagelbed inclusief nagelriemen.

De meest natuurlijke nagelvorm is een kopie van je nagelriemvorm. Daarom is het belangrijk om de nagelriemen eerst mooi achteruit te duwen met een bokkenpootje om je authentieke nagelriemvorm te bepalen.


Ik heb de beste nagelvormen voor je op een rijtje gezet, met een paar tips om je op weg te helpen:


ROND

De beste vorm voor korte vingers is een ronde nagelvorm. Deze ronde vorm maakt je brede nagelbed optisch smaller en verlengt je nagels zodat je vingers er langer uitzien.


OVAAL

De beste vorm voor een nagel met brede nagelbed en lange vingers is ovaal. Deze catwalk-favoriet verlengt de nagels zowel in de breedste als in de lengte. Vijl elke kant van de nagel en buig je vijl lichtjes naar het midden om een ei-achtige vorm te creëren.


AMANDEL

Beste vorm om vingers lang en slank te maken. Slank aan de zijkanten en slank aan de basis, dit is een direct flatterende vorm. Vijl elke kant van de nagel en vorm de punt door de vrije rand te verkleinen om een piek te creëren.


VIERKANT

De beste vorm voor nagels met een lang nagelbed is een vierkante nagelvorm. Als je een lange, smalle nagelbedd hebt en van een korte lengte houdt, is dit de ideale vorm voor jou.
Op zoek naar extra lengte? Lange vierkante nagels zijn het perfecte canvas voor trendy tinten en nail art. Bereik deze vorm door in een rechte lijn over de vrije rand te vijlen.


SQOUVAL

Deze universele vorm staat iedereen goed! De vorm past zowel bij korte als lange vingers. De squoval vorm is deels ovaal en deels vierkant en super gemakkelijk te onderhouden op korte nagels. Begin met rechtdoor te vijlen en dan de hoeken in één lange beweging rond te maken, waarbij de vrije rand met elkaar verbonden wordt. Buig uw vingers naar u toe en pas indien nodig de vorm aan.


STILETTO

De best vorm voor korte vingers met lange nagels is de stiletto-vorm. Deze vorm is geschikt voor lange nagels die eindigt met een scherpe punt. Zoals een amandelvorm, maar meer puntig. Zoek het midden van de nagelpunt en vijl vervolgens beide zijden in 1 richting naar de nagelpunt toe.


BALLERINA

Deze vorm past bij lange, slanke vingers met vierkante nagelriemen. De ballerina vorm is lang, slank en vierkant aan de punt. Ze worden ballerinanagels genoemd omdat de punt op een puntschoen van een ballerina lijkt.


LIPSTICK

Wees een trendsetter en probeer eens de Lipstick-vorm. Deze unieke vierkante nagelstijl heeft de vorm van een lipstick en is populair bij influencers. 


DIVA

Als je een lange, smalle nagelbed hebt en de voorkeur geeft aan een lange lengte, dan is dit de ideale vorm voor jou. Trendy tinten en nail art zoals een ombre zien er goed uit op lange vierkante nagels. Bereik deze vorm door in een rechte lijn over de vrije rand en evenwijdig aan de zijwand te vijlen.  De Diva-vorm is ook een van de favorieten bij de Kardashians.


PS: vond je dit artikel interessant deel het met je vrienden op social media

Schrijf je hier gratis in op onze VIP-lijst en ontvang als eerste voordeelacties en beautytips

16 september 2021

Welke nagelvorm past bij mij?
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x