Krijg je wel of geen puistjes van chocolade

Kunnen we zorgeloos genieten van een paar blokjes (of een hele reep…) chocolade? Of moeten we het toch rustiger aan doen om onze huid te sparen? Het is de vraag der vragen: zorgt chocola wel of niet voor puistjes? We vertellen het je graag.

Op onderzoek uit

Wat je in je mond stopt, is aan je gezicht af te lezen. Iemand die heel gezond eet, zal hoogstwaarschijnlijk een gladde, gezonde huid hebben. Eet je (regelmatig) ongezond? Dan is aan je huid te zien dat je te veel vetten en suikers consumeert. Maar hoe zit dat met chocolade? In de jaren zestig deden verschillende dermatologen al onderzoek naar het effect van chocola op de huid. Want ook zij snapten: we willen weten waar we aan toe zijn! Het goede nieuws is dat zij niet konden aantonen dat hun proefpersonen meer acne hadden overgehouden aan het overmatig eten van chocolade.

Cacao, melk en suiker

Het is te kort door de bocht om te zeggen dat chocolade per definitie niet zorgt voor puistjes. Er zijn immers veel vrouwen (en mannen!) die wél een extra pukkel ontdekken nadat ze een reep hebben verorberd. Hoe zit dat dan? In (melk)chocola zitten hoofdzakelijk cacao, melk en suiker. En juist van die twee laatste ingrediënten is bekend dat ze niet bepaald een gunstig effect hebben op je huid. Zo adviseren veel huidspecialisten om matig te zijn met zuivel, omdat melk, yoghurt en andere zuivelproducten de talgklieren extra aan het werk zetten, waardoor er meer talg wordt geproduceerd. Dit kan weer leiden tot puistjes. Ook suiker is een boosdoener voor de huid. De cacao in chocola kan niet in verband worden gebracht met puistjes, daar zijn de experts het over eens.

Chocolade & antioxidanten

Pure chocolade is een bron van antioxidanten. Hoe meer cacao er in de reep zit, hoe meer antioxidanten de chocolade bevat. En antioxidanten zijn weer heel erg goed voor de huid. Wist je dat antioxidanten beschermen tegen vrije radicalen? Zo kan UV-schade worden voorkomen. Om je huid optimaal te beschermen tegen UV-straling is het helaas niet de oplossing om kilo’s chocolade weg te werken; hiervoor is de geboden bescherming te minimaal. Kies dan liever voor een zonbeschermingsproduct, zoals Sans Soucis Anti Age Sun SPF 30.

Een puistje: wat nu?

Heb je – of je nu wel of geen chocola hebt gegeten – een puistje? Geen nood. Onze Aqua Clear Skin Blemish Crème rekent snel af met het pukkeltje. Ook heel effectief is de Sans Soucis Anti-Blemish Stick. Even aanstippen en je puistje is binnen no-time verdwenen.

Tekst by Meike Otterloo - auteur op Sans Soucis

Vond je dit artikel interessant deel het met je vrienden op social media

Schrijf je hier gratis in op onze VIP-lijst en ontvang als eerste voordeelacties en beautytips

17 september 2017

Krijg je wel of geen puistjes van chocolade
keyboard_arrow_up
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x