Het najaar kondigt zich op het vlak van modetrends heel aaibaar aan. Ook al waaien de herfstbladeren straks kniehoog, striemt de regen bij beken en vriest het dat het kraakt, met bont, harige wolsoorten, fleece en teddy die het modebeeld zullen bepalen, blijft het gegarandeerd een zachte winter.

Winterpastels zoals lichtblauw en lichtroze fleuren de sombere dagen op en kunnen perfect gecombineerd worden met warme herfsttinten. Ook de ‘nude’ kleuren zoals poederroze en zacht beige, die sinds een aantal jaren furore maken, zal je nog steeds in het straatbeeld zien verschijnen. De nieuwe trendkleur voor deze winter is ijsblauw die vaak gecombineerd wordt met donkerblauw, lichtgrijs of ecru.

Zacht bont

Oversized comfy truien met afneembare kragen in bont of teddy, met bijpassende mutsen en wijde sjaals zullen je doen vergeten dat de winter ook minder gezellige kanten heeft. En jawel, met de populaire capes en poncho’s in nepbont, die het vorig winterseizoen al zeer goed deden, zal je ook dit jaar nog de show stelen.

Sober en folk

De stijl varieert de komende maanden tussen sober en folk. Ontwerpers hebben zich zonder gêne geïnspireerd op folkloristische kleding om daar vervolgens een moderne twist aan te geven. Dit uit zich in Zuid-Amerikaanse motieven, brokaatstoffen, borduurwerk en applicaties van bloemen. Ook franjes in allerlei vormen zijn heel populair en worden vooral gebruikt als afwerking van schoenen, handtassen en sjaals.

De slang in het paradijs

Eerlijkheidshalve wil ik je ook verwittigen voor een bedreiging in het winterse paradijs vol rust en zachtheid. Het wild ligt nog steeds op de loer! Dierenprints, zoals slangenmotieven, zebrastrepen en luipaardvlekken zijn na enkele seizoenen immers nog steeds ‘hot’. Van een financiële meevaller gesproken!

Ik wens jullie allen een trendy winter met een hoog knuffelgehalte.